Snijd de houtachtige delen van de onderkant van de groene asperges en snijd de asperges in stukken van 2-3 cm.
Besprenkel de stukken asperge met de olijfolie, peper en zout. Verhit een (grill-)pan en bak de asperges hierin gedurende 10 minuten gaar. Blijf omkeren.
Bak de pancetta blokjes in een droge pan uit. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui, bak de laatste 2 minuten met de pancetta mee. Voeg het geheel vervolgens (inclusief vrijgekomen vet) toe aan de groene asperges.
Kook intussen de spaghetti in gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.
Rasp de schil van de citroen, pers de helft van de citroen uit en meng het sap en 3/4 van de rasp door de mascarpone. Meng dit door de groene asperges en pancetta en warm op lage temperatuur door. Schep eventueel wat kookvocht van de pasta bij de mascarpone als je deze te dik vindt.
Giet de pasta af en meng door de saus. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Schep de pasta op en bestrooi met Parmezaanse kaas en de overgebleven citroenrasp.
Probeer ook eens deze recepten: