Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes (je kunt dit eventueel voorgesneden in de supermarkt kopen). Was en halveer de spruiten en ontdoe ze van eventuele lelijke buitenste bladeren.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de gehalveerde spruiten en zoete aardappelblokjes met 2 el olijfolie en verspreid over de bakplaat. Bestrooi met wat peper en zout.
Rooster de spruiten en zoete aardappel ongeveer 25 minuten in de oven, schep halverwege om.
Maak intussen de orzo. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn, fruit in een voorverwarmde pan met 1 el olie even aan. Voeg de orzo toe en schep om totdat deze glazig is.
Schenk de bouillon bij de orzo en laat in ongeveer 8 minuten droogkoken. Blijf goed doorroeren om aanbakken te voorkomen. Schep als de orzo bijna klaar is 2/3 van de geitenkaas erdoorheen, zodat deze goed smelt.
Verhit 1 el olie in een grill- of koekenpan, braad de merguez op middelhoge temperatuur rondom bruin. Laat daarna op wat lagere temperatuur in ongeveer 8 minuten gaar worden.
Schep de geroosterde spruiten en zoete aardappel door de orzo heen. Schep op, verkruimel de resterende geitenkaas over de borden en serveer met de merguez.
Probeer ook eens deze recepten: