Verwarm de oven voor op 200°C.
Marineer eerst de garnalen. Pers 2 tenen knoflook uit, het sap van een halve citroen en rasp de helft van de citroenschil eroverheen. Snijd de peper in dunne ringetjes. Meng samen met 1 el olijfolie door de garnalen. Snijd de peterselie fijn en voeg ongeveer 2/3 aan de garnalen toe. Meng het geheel goed door elkaar en zet weg.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan. Snipper de sjalot en pers de rest van de knoflook, fruit even aan.
Voeg de risottorijst toe, bak mee totdat deze glazig is.
Schep daarna een deel van de bouillon bij de risotto, zodat deze net onder water staat. Roer goed door.
Als bijna alle bouillon is opgenomen, voeg je meer toe totdat de risotto weer net onder staat. Deze stap blijf je ongeveer 20 minuten herhalen, totdat de risotto gaar is. Blijf goed roeren.
Intussen meng je in een ovenschaal de rest van de olijfolie met de cherrytomaten. Breng dit op smaak met peper en zout, en bak 10 minuten in het midden van de oven.
Voeg de garnalen inclusief marinade aan de ovenschaal toe en bak nog 5 minuten door tot de garnalen gaar zijn.
Schep de garnalen en tomaten inclusief vocht door de risotto heen en voeg hier de rest van de peterselie aan toe. Meng het sap van de andere helft van de citroen hier ook doorheen.
Breng het geheel op smaak met peper en garneer de risotto met een handje rucola.
Probeer ook eens deze recepten: