Verwarm de oven voor op 160 °C en vet de bakvorm in.
Klop de eieren met de suiker, rasp de schil van één van de sinaasappelen en roer goed door.
Smelt 100 gr van de roomboter en laat een beetje afkoelen. Mix samen met de crème fraîche door het eimengsel.
Voeg de gezeefde bloem, maizena, bakpoeder en zout toe en mix door tot een luchtig beslag. Pers de sinaasappel uit en meng 2 el van het sinaasappelsap zachtjes door het beslag.
Giet het beslag in de ingevette taartvorm en bak deze in ongeveer 60 minuten in het midden van de oven gaar. Je kunt de gaarheid controleren door met een satéprikker in de cake te prikken. Komt deze er droog uit? Dan is je cake gaar!
Zet de oven uit, maar laat de cake nog 20 minuten in de afkoelende oven staan. Als je ‘m direct uit de oven haalt kan de cake namelijk inzakken door het plotselinge temperatuurverschil.
Maak intussen het roomkaasglazuur: meng de overige 50 gr van de roomboter op kamertemperatuur met de poedersuiker en roomkaas tot een gladde crème.
Haal de cake na 20 minuten uit de oven en laat (bij voorkeur op een rooster) helemaal afkoelen op het aanrecht. Smeer het roomkaasglazuur over de bovenkant van de cake. Rasp de schil van de andere sinaasappel en verdeel over het glazuur.
Probeer ook eens deze recepten: