Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd het bladerdeeg in 12 gelijke rechthoekige plakken van ongeveer 4 bij 8 cm. Leg deze op de bakplaat, prik met een vork gaatjes over de gehele plakken en bedek met nog een vel bakpapier.
Bak het bladerdeeg in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten gaar. Druk het bladerdeeg met een ovenwant naar beneden als deze te veel omhoog komt en zet de laatste 5 minuten een rooster, bakplaat of (niet te zware) ovenbestendige schaal boven op het bovenste bakpapier. Laat na het bakken goed afkoelen.
Begin intussen met de banketbakkersroom. Verhit 450 ml van de melk met het vanille-extract tot deze kookt.
Klop intussen de eidooiers los met de resterende melk, 100 gr suiker en de maizena.
Giet ongeveer de helft van de gekookte melk al roerend bij het eimengsel. Roer het geheel goed door en giet dit vervolgens terug bij de resterende gekookte melk in de pan en breng weer zachtjes aan de kook.
Blijf goed roeren en laat het geheel zo’n 2-3 minuten doorkoken. De maizena gaat nu binden en de room zal dikker worden.
Giet de room na het koken in een schaal om af te koelen en dek af met huishoudfolie. Leg de folie direct bovenop de room. Laat eerst even op het aanrecht afkoelen, zet daarna in de koelkast.
Maak nu het glazuur. Meng de poedersuiker met de sinaasappel limonade en de kleurstoffen. Als het glazuur te dik wordt kun je wat extra limonade toevoegen, of voeg als deze te dun wordt wat extra poedersuiker toe.
Haal de banketbakkersroom uit de koelkast, mix deze opnieuw tot een gladde room en schep in een spuitzak.
Maak paartjes van het gebakken bladerdeeg, zorg dat ze qua vorm zoveel mogelijk overeen komen. Spuit met de spuitzak 2 lagen banketbakkersroom op één van de plakken bladerdeeg. Smeer de andere plak bladerdeeg in met het glazuur en leg deze (met het glazuur naar boven) bovenop de banketbakkersroom. Versier eventueel nog met decoratie.
Probeer ook eens deze recepten: