Verwarm de oven voor op 200 °C.
Haal het worstvel van de chorizo en snijd de worst in blokjes van ongeveer 0,5 bij 0,5 cm.
Rol het croissantdeeg uit en snijd over de verticale stippellijnen in rechthoekige plakken. De diagonale stippellijnen maak je dicht door deze samen te knijpen en het deeg vervolgens weer plat te drukken.
Smeer de deegplakken in met een eetlepel tomatenpuree en bestrooi met een theelepel Italiaanse kruiden.
Verdeel de geraspte kaas (houd een klein beetje apart) en chorizoblokjes over de deegplakken.
Rol het deeg over de lange kanten strak op. Snijd deze rollen vervolgens over de lengte doormidden.
Draai de deegrollen in de muffinvorm als een slakkenhuis.
Klop het ei los en smeer de cruffins hier licht mee in. Bestrooi met de achtergehouden geraspte kaas.
Bak de cruffins in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin. Wip met een lepel uit de vorm en laat op een rooster even afkoelen.
Probeer ook eens deze recepten: