Kneed het ei, paneermeel en de helft van de Italiaanse kruiden door het gehakt. Breng op smaak met peper en zout en rol tot balletjes ongeveer ter grootte van een golfbal.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan op hoge temperatuur. Bak de gehaktballetjes hierin zo’n 5 minuten, tot ze rondom bruin zijn.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de kroon uit de tomaten en snijd deze in blokjes. Voeg alles toe aan de gehaktballetjes met de overgebleven Italiaanse kruiden en bak even aan.
Voeg ook de orzo toe aan de gehaktballetjes en schenk hier 500 ml water bij. Breng aan de kook en laat het geheel onder af en toe roeren 10-15 minuten goed doorpruttelen, tot de orzo en gehaktballetjes gaar zijn.
Breng het gerecht op smaak met peper, zout en chilivlokken. Rasp de Parmezaanse kaas over de porties.
Probeer ook eens deze recepten: