Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak het naanbrood 3 minuten op een rooster in het midden van de oven voor.
Snipper de helft van de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de helft van de olie in een pan. Fruit de knoflook en gesnipperde ui even aan met de tomatenpuree. Voeg daarna de passata toe en breng op smaak met peper en zout en de Italiaanse kruiden.
Haal het naanbrood uit de oven en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd voorzichtig het worstvel van de chipolata open en verwijder deze. Snijd de chipolata in plakjes en bak zo’n 2 minuten in de overgebleven olie in een (koeken-)pan.
Besmeer het naanbrood met de zelfgemaakte tomatensaus en verkruimel hier de ricotta overheen. Verdeel de plakjes chipolata over het brood. Snijd de peper en overgebleven ui in ringen en verdeel ook over de naanbrood pizza’s.
Schuif de naanbrood pizza’s terug in het midden van de oven en bak nog 5 minuten door. Garneer de naanbrood pizza’s na het bakken met de rucola.
Probeer ook eens deze recepten: