Bereid de oven voor op 200 °C.
Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 2 cm dik en vervolgens in kwarten. Hang de stukjes in een vergiet boven de gootsteen, bestrooi royaal met zout en laat 20 minuten hangen. Spoel af met koud water en dep droog.
Meng de aubergine met een eetlepel olijfolie, de kurkuma, paprikapoeder, komijn en een snufje zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Leg de feta in een ovenschaal. Halveer de cherrytomaten en meng met een eetlepel olijfolie en de helft van de knoflook. Verdeel over de feta, schep hier de rode pesto bovenop en bestrooi met de chilivlokken en Italiaanse kruiden.
Bak de feta en aubergine voor ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de aubergines halverwege een keer om.
Verhit nog wat olijfolie in de pan, fruit hierin de rest van de knoflook aan. Voeg de orzo toe en bak een minuutje mee. Giet de bouillon erbij en kook in zo’n 9 minuten (check de verpakking voor de exacte bereidingstijd) onder af en toe roeren gaar. Let op dat het geheel niet te droog kookt, voeg eventueel nog wat extra water toe.
Prak de feta met de tomaten en meng samen met de aubergine door de orzo. Serveer met de verse basilicum.
Probeer ook eens deze recepten: