Snipper de ui, snijd de knoflook, peterselie en koriander fijn.
Giet de tomatenblokjes in een pan. Voeg de helft van de ui, knoflook, peterselie, koriander, komijn en paprikapoeder hieraan toe en verwarm rustig. Breng op smaak met peper en zout.
Kneed het gehakt met de andere helft van de ui, knoflook, peterselie, koriander, komijn en paprikapoeder, en peper en zout naar smaak.
Draai kleine balletjes van het gehakt, iets groter dan een soepballetje. Leg de balletjes in de tomatensaus, houd de temperatuur laag en laat het geheel langzaam pruttelen tot het gehakt gaar is. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Let erop dat de tomaten niet te droogkoken, voeg eventueel wat water toe.
Als de balletjes gaar zijn maak je met de onderkant van een lepel deukjes in de saus, breek hier de eieren op en bestrooi met wat peper en zout. Doe het deksel op de pan en laat de eieren garen.
Serveer de Kefta Mkaouara met het brood.
Probeer ook eens deze recepten: