Meng de paprikapoeder, komijn, kaneel, ras el hanout en saffraan. Smeer hier de kippenbouten goed mee in.
Verhit de olie in een braadpan of tajine, schroei hierin de kip rondom dicht.
Vul de pan of tajine met de kippenbouillon. Snijd de peterselie fijn en de ui in ringen, voeg bij de kip. Bestrooi met peper naar smaak.
Doe de deksel op de pan of tajine en laat de kip in zo’n 45 minuten gaarkoken. Houd af en toe in de gaten of er nog genoeg vocht in de pan zit. Voeg anders nog wat water toe.
Snijd de ingemaakt citroen in reepjes en voeg samen met de olijven toe aan de kip, laat zonder deksel nog zo’n 10 minuten inkoken, tot de saus lekker is ingedikt. Pas op dat deze niet aanbrandt.
Bereid intussen de franse frietjes volgens de bereidingswijze op de verpakking en bestrooi met een klein beetje zout.
Schep de kip op een diep bord, schep de saus uit de pan hier overheen en leg daar een goede hand frietjes bovenop. Serveer met het brood.
Probeer ook eens deze recepten: