Laat de lamshaas op kamertemperatuur komen. Wrijf in met peper en zout.
Kies een pan waar een zeef inpast. Breng hierin de kippenbouillon aan de kook en laat zachtjes koken.
Roer de couscous in een kom los met een vork, meng met 1 el olijfolie en een glas koud water.
Schil de pompoen en snijd in stukken. Leg deze in de kokende bouillon.
Schep de couscous in een zeef en hang deze boven de pan kokende bouillon, laat met deksel erop 15 minuten stomen.
Herhaal stap 3, roer de couscous met nog 1 el van de olijfolie en een glas koud water los met een vork.
Schep de couscous terug in de zeef en laat met deksel op de pan nogmaals 15 minuten koken.
Verwijder de lelijke bladeren van de spruiten, snijd ze doormidden en kook ze de laatste 6 minuten met de pompoen onder de couscous mee.
Verhit de overgebleven olie in een pan, bak de lamshaasjes in ongeveer 4 minuten aan beide kanten bruin.
Giet de pompoen en spruiten af, maar bewaar een deel van de bouillon. Schep ongeveer 3-4 el van de bouillon door de couscous zodat deze wat vochtig wordt, maar niet te nat.
Schep de pompoen en spruiten door de couscous heen en serveer met de gebakken lamshaasjes.
Probeer ook eens deze recepten: