Verwarm de oven voor op 180 °C.
Klop de roomboter met de suiker in enkele minuten romig. Voeg het vanille-extract en ei toe en klop tot een geheel.
Meng in een aparte kom de bloem, maizena, cacaopoeder, zout en baking soda door elkaar. Voeg dit in etappes toe aan het botermengsel. Mix alles goed door elkaar.
Hak 2/3 van de witte chocolade grof, houd hiervan een beetje apart en spatel door het deeg.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep hierop (bij voorkeur met een ijsschep) 8 bolletjes van het deeg. Leg ze niet te dicht bij elkaar want ze lopen in de oven nog behoorlijk uit.
Snijd de aardbeien in stukjes, dep even droog met keukenrol, en verdeel over de koekjes. Druk ook de apart gehouden gehakte chocolade in de koekjes.
Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten gaar. Tijdens het afkoelen harden ze nog uit, dus het is niet erg als ze nog wat zacht uit de oven komen.
Smelt de overige 1/3 van de witte chocolade au-bain-marie en drizzle over de koekjes.
Probeer ook eens deze recepten: