Wel de gedroogde funghi porcini gedurende 25 minuten in heet water.
Laat intussen de boter in een pannetje op lage temperatuur langzaam bruin worden, pas op dat deze niet verbrand.
Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd in stukjes.
Snipper de sjalot en knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en fruit aan. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze in zo’n 5 minuten gaar.
Hak de peterselie fijn en bak op het laatste moment kort met de paddenstoelen mee.
Kook de pasta intussen volgens de bereidingswijze gaar in gezouten water.
Giet de funghi porcini af en dep droog met keukenpapier. Maal met een hakmolen of snijd heel fijn.
Zeef de boter, meng met de fijngemalen funghi porcini.
Meng de afgegoten pasta en de funghi porcini boter door de gebakken paddenstoelen. Warm nog even goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Scheur de mozzarella in stukken en verdeel bij het serveren over de pasta.
Probeer ook eens deze recepten: